Windows server 2008 AD with Exchange 2007 SP1

Yes! I managed to make it work…
Exchange transport won’t start if you are installing Exchange 2007 SP1 on Windows server 2008 with Active directory on it even if you UNCHECK IPv6 on your network card properties…
The installation won’t complete… 😦

You need to do it this way:

1. Uncheck Internet protocol version 6 (TCP/IPv6) in your network card properties

2. Delete localhost value for ipv6 in file called HOSTS in C:WindowsSystem32driversetc

::1             localhost

or comment it by using # at the start of line

3. Create/add a 32 bit DWORD with name DisabledComponents and value 0xFFFFFFFF to:
HKLMSYSTEMCurrentControlSetServicesTcpip6Parameters

My setup was Windows server 2008 standard as Hyper-V platform, inside Windows server 2008 standard with Active directory in functional level 2008 – everything updated and clean.

When I changed this three parameters exchange setup completed sucessfuly and now my testing Exchange 2007 is working! Wiiiii!!! 🙂

One thought on “Windows server 2008 AD with Exchange 2007 SP1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s